Hola!

Som les dones que passegen llibres

Pilar Diago & Núria Farràs

Les dones que passegen llibres són la Pilar Diago i García i la Núria Farràs i Giol. Grans lectores, viatgeres incansables, enamorades dels paisatges, de la música i de les arts visuals. Somniadores d’universos que teixeixen les converses sobre passats i futurs possibles.

Les dones que passegen llibres és un binomi de creació literària i visual que s’enriqueix amb experiències vitals, amb entrevistes, amb trobades informals, amb anècdotes, amb històries particulars i col·lectives, amb l’observació acurada del que les envolta, amb curiositat i amb la necessitat d’aprendre coses noves i de comprendre el món.

Les dones que passegen llibres fan llibres (des de la idea original a l’entrada a la impremta, passant per la recerca d’informació, la creació dels textos i la seva correcció, la creació de les imatges i la maquetació). A més a més, fan projectes culturals i artístics: exposicions temàtiques, catàlegs d’artistes, guies de serveis turístics, guies gastronòmiques, revistes especilitzades, productes audiovisuals i projectes de promoció de la cultura per a públic adult i infantil.

La Pilar és fotògrafa i dissenyadora gràfica, i també artista. Llicenciada en Comunicació Audiovisual i amb una trajectòria de més de vint anys. S’ha format amb professionals de prestigi internacional dins de l’univers de la fotografia. La seva trajectòria professional està molt relacionada amb el món turístic i treballa com a fotògrafa de destins turístics, de guies gastronòmiques i fa fotografia d’espectacles. Ha exposat els seus treballs artístics per tot l’Estat espanyol, França, Bèlgica, i Rússia. Dins la seva bossa sempre hi trobareu un llibre, una agenda de paper, una llibreta, un bolígraf i una ampolleta de perfum amb aigua de colònia 1916.

La Núria és escriptora, correctora i traductora. És llicenciada en Comunicació Audiovisual, té un postgrau en correcció lingüística i ha fet diversos cursos de temes editorials (lectora professional, correctora d’estil i oficis de l’edició). Fa més de deu anys que dirigeix la revista cultural Amíndola i no ha parat d’escriure des dels dotze anys. Ha publicat contes i reportatges per a públic infantil i ha participat en dos llibres d’autoria col·lectiva. Té entre mans dues novel·les i un munt d’idees que li ballen dins el cap. Dins la seva bossa sempre hi trobareu un llibre, una agenda de paper, una llibreta, un bolígraf i un paquet de mocadors.

Si mai les busqueu, trobareu la Pilar i la Núria fent unes coca-coles i unes braves prenent el sol, i si pot ser, a la vora del mar.